Bakir Izetbegović: Spremni smo za rat! Hrvati neće dobiti treći entitet (VIDEO)

“Dakle na rat? Jesam”, rekao je Izetbegović.
Izetbegović je izjavio i  da svatko “tko voli ovu zemlju mora biti spreman ići do kraja kad je u pitanju njen teritorijalni integritet”.
“Hrvati neće dobiti treći entitet” 
Kada je riječ o poziciji Hrvata u BiH Izetbegović je rekao da su Hrvati lutali u svojoj politici.
“Uz BiH, protiv BiH, uz Bošnjake i Armiju BiH, protiv. Kad su se sabrali i kad se podvukla linija nakon toga svega pola Hrvata je nedostajalo u BiH”, rekao je Izetbegović i dodao kako ni “Hrvati nisu za treći entitet jer ga neće dobiti”.
Izetbegović smatra da treba uraditi više kada je u pitanju položaj Srba u Federaciji BiH, ali i kada je u pitanju položaj Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj.
Ocijenio da Turska u BiH i na Balkanu igra sasvim pozitivnu ulogu.
“Turska podržava europski put BiH, podržavaju NATO put BiH, nikada se ne miješaju na neki rigidan način u naše odnose, dapače uvijek pomaže”, kaže Izetbegović.
Kada je riječ o tome može li se uticaj Turske negativno odraziti na europske integracije BiH s obzirom na napetosti koje trenutno postoje između Ankare i brojnih zemalja EU Izetbegović  je rekao kako je Turska dovoljno jaka da se može sama braniti.
“Turska na Balkanu igra pozitivnu ulogu” 
“Ako bih ja stao na stranu gospodina Erdogana i krenuo u jednu prepirku i počeo se petljati u te prepirke između njega i njih vjerojatno bi, ali ja to ne radim. Turska je dovoljno jaka da se zna sama braniti”, odgovorio je  Izetbegović.
Naglasio je i kako neće izdati svog prijatelja Erdogana.
“Jesam li ja  politički igrač Erdogana koji će početi da se svađa s Europom zbog njega? Ne. Samo ja neću izdati svog prijatelja”, tvrdi Izetbegović.
Dodao je i kako se ne želi miješati u unutarnje odnose Turske, kao ni u Erdoganove odnose s Angelom Merkel koju, kako kaže, također smatra velikom prijateljicom BiH.
Izetbegović je rekao da to hoće li Rusija zaustaviti prijem BiH u NATO zavisi od snage Rusije za koju ocjenjuje da je u porastu na Balkanu.
“Dodik glavni igrač Rusije” 
“Sve je prisutnija na Balkanu, i medijski i na svaki drugi način. Dodik očigledno gleda da bude igrač te velesile, da joj se dodvori, da zaustavi prije svega NATO put BiH”, naveo je Izetbegović.
Tvrdi i kako Rusija ne može nadjačati NATO i EU kada je BiH u pitanju, ali i cijeli Balkan.
Intervju u cijelosti možete pogledati u video snimci. Intervju je sniman polovicom listopada u Sarajevu.

Izvor: Sloboda.hr/DW

Primjedbe

  1. Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Kata , Švicarska , traži muškarca za ozbiljnu vezu i brak

LUNINIM LAŽIMA NEMA KRAJA: Nakon što je ponovo PREVARILA SVE, doživela NAJNEČOVEČNIJI BLAM - usledila osuda!

Bivši muž Megan Markl dve nedelje nakon njenog venčanja radi OVO: Očajan je ili LUDO ZALJUBLJEN?